Ingå kommun ordnar hobbyverksamhet enligt Finlandsmodellen

Målet med Finlandsmodellen för hobbyverksamhet är att skapa möjligheter för barn att delta i intressant och kostnadsfri hobbyverksamhet. Verksamheten ordnas för elever i årskurs 3, 4, 5 och 6. Handledare behövs läsår 2023–24 för olika typer av aktivitet. De olika klubbarna och dess innehåll formas på basen av elevernas intressen. Det betalas handledarlön åt handledarna.

Vi ber er dela infon och följande länk till enkät åt era medlemmar samt diskutera frågan på era möten. Verksamheten utgör en viktig del av våra barns och ungdomars välmående. Har ni någon som kunde vara villig att ställa upp som ledare för en klubb? Vi är öppna för förslag på innehåll. På det här sättet har ni dessutom möjlighet att få synlighet för er egen förening och förhoppningsvis också nya medlemmar då barnen blir intresserade av er verksamhet.

Meddela ert intresse att ställa upp som handledare genom att fylla i följande blankett: https://link.webropolsurveys.com/S/A27C3533010B75FE. Att fylla i blanketten betyder inte att man binder sig till någonting.

Vi kontaktar de personer / grupper som meddelat sitt intresse, efter att tidtabellen för verksamheten gjorts upp.

Ni kan bekanta er med Finlandsmodellen på: https://harrastamisensuomenmalli.fi/

Hör modigt av er så fort som möjligt om ni har idéer för hobbyverksamheten.

Tack för er tid och trevlig sommar!

Hälsningar Pia Helle

Facebooktwitter