Jäsenkirje 2 kevät 2020

Hyvät Pro Inkoon jäsenet!

Arvaatkin, että asiani liittyy korona viruksen aiheuttamiin muutoksiin Pro Inkoon toiminnassa. Kevään yleiskokous oli suunniteltu pidettäväksi huhtikuun aikana ja kaikki tuota tilaisuutta varten on valmiina, mutta kokoontumiskielto siirtää tuon kokouksen ajankohdan tuntemattomaan tulevaisuuteen. Kun sen aika ihan varmasti jonain päivänä koittaa, niin hyvissä ajoin siitä lähetämme kutsun.Siihen asti pitäkää itsenne terveinä.

Talven ja alkukevään aikana Pro Inkoon hallitus on tehnyt useita lausuntoja koskien Ruduksen ympäristölupa-anomusta ja kaavamuutos ehdotuksen luonnosta, joka antaisi toteutuessaan Rudukselle louhintaan luvan uusille kallioalueille ehkä kymmeniksi vuosiksi eteenpäin. Kyseiset lupa-ja kaavamuutosanomukset koskisivat ensin Grävinsbergetin kallioaluetta ja louhinta-aika kymmenen vuotta. Lausuman voit käydä lukemassa kotisivuiltamme kohdasta ”Lausuntoja”.

ST1 tiedotti maaliskuun lopulla isosta n. 40 miljoonaa maksavasta hankkeesta Shipingin Joddbölen satamaan. Heidän tavoitteena on rakentaa satama-alueelle iso polttonesteterminaalija uusi laituri tankkialuksille. Tuo hanke lienee sellainen, että Rudus ei voisi enää lähistöllä louhia vuoden 2023 alun jälkeen jolloin tuon hankkeen pitäisi olla valmis.

Pro Inkoon hallitus on päättänyt etänä pitämässämme kokouksessa 18.3.2020, että lähdetään Inkooseen suunnittelemaan kuntoportaita. Paikaksi ollaan ehdotettu Galleria Karajanin parkkipaikalta nousevia kallioita. Asiasta on alustavasti sovittu Inkoon kunnan kanssa, joka on asian esittänyt seurakunnalle, joka tuon kallioalueen omistaa. Inkoon seurakunta on ollut myötämielinen kuntoportaiden rakentamiselle. Toteutus tapahtuisi Pro Inkoon toimesta samaan tapaan kuin Koirapuisto vuonna 2017. Tähän mennessä on Pro Inkoo tehnyt sopimuksen suunnittelusta Nalle Grönbergin kanssa. Linjaus merkataan kalliorinteeseen naruin jossa on Karaijanin parkkialueelta nähtävissä.

Pro Inkoon hallitus toivottaa teille terveyttä ja hyvää kevätaikaa. Palataan asiaan kun tuo virus hellittää maapallon otteestaan.

Jorma Viita
Pro Ingå rf Pro Inkoo ry
hallituksen puheenjohtaja

Facebooktwitter