Jäsenkirje syksy 2020

Hyvät Pro Inkoon jäsenet!

Ingarskillanjoki

Kevään jälkeen on ollut melkoisen vaikea olla aktiivinen yhdistyksen toiminnassa mutta ei voi todeta, että laiskana ollaan kesää vietetty. Seppo Kolehmainen on järjestänyt Ingarskillanjoen perkuita entiseen tapaan lähes jokaisena viikonloppuna. Vajaat kymmenen henkeä ollut lähes kaikissa talkoissa, mutta vielä on tilaa useammille lapioille, haraville ja ämpäreille.

Kuntoportaat

Myös kuntoportaiden osalta ollaan edistytty. Seurakunnan kanssa tehdäänkymmenen vuoden ajalle vuokrasopimus maa-alueen käytöstä. Nimellisenä vuokrana koko ajalta 200€. Kymmenen vuoden kuluttua on seurakunnan puolelta lupailtu uusia sopimus seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi. Portaille on myös saatu toimenpidelupa 3.9.2020 ja nyt on käsillä rahoituksen haku projektille. Näin homma etenee ja toiveemmeon, että ensi vuonna näihin aikoihin ovat portaat jo kovassa käytössä.

Rudus Joddböle

Tiedustelin ympäristöpäälliköltä ja kaavoituspäälliköltä missä vaiheessa ovat kunnassa käsittelyt Ruduksen ympäristöluvan ja kaavamuutoksen osalta. Elina Röman, joka Inkoon ympäristöasioista vastaava, vastasi molempien asioiden osalta, että mitään ei ole päätetty asioiden suhteen vaan Rudus laatii nyt jatkoesitystä lausuntoijen pohjalta. Myös Pro Inkoo lausui asiasta. Lausunto on luettavissa kotisivujen lausuntoja otsikon alta.Tämä louhinta tulisi häiritsemään Fagrevikintien varren asukkaita ja Länsirinteen asukkaita todella paljon ja pitkään, jos tuo lupa Grävlingsbergetin kallioalueelle hyväksytään. Toivon sydämmestäni, että päätöksen teossa ykkösasiaksi nousee asukkaiden asumismukavuus ja lupahakemukseen annetaan kielteinen päätös. Pelkään kuitenkin, vaikka ihmiseen luotankin ja uskon ihmisten toistensa huomioimiseen, että louhinta jossain muodossa tullaan hyväksymään. Pelkään, että asiasta pitää vielä tehdä poliittinen kuntavaalien teema. Aika näyttää ja päättäjät päättää. Nyt on kuitenkin vielä pieni toivon kipinä, että louhinta jää satama-alueen valmiiksi louhimiseen ja sen valmistuttua vuoden 2021 lopulla louhinta alueella päättyy.

Sääntömääräiset kokoukset

Pro Inkoon hallitus ei ole voinut kutsua kevätkokousta koolle antamaan tili ja vastuuvapautta vuoden 2019 hallitukselle. Päätetty on, että pidämme sekä kevät, että syyskokouksen samaan aikaan, jotta kokoontumiset voidaan rajata yhteen rupeamaan. Ensin pidetään kokous tilinpäätöksistä ja heti sen perään syyskokous, jossa valitaan hallitus vuodelle 2021. Kokouskutsut liitteenä.

Tule mukaan toimimaan

Ilmoitathan kiinnostuksesi Pro Inkoon halitukseen esimerkiksi sähköpostilla  info@proinga.finiin esitämme sinua mukaan päättämään yhdistyksen asioista. Nykyisen hallituksenjäsenten lukumäärä on ihan minimi jolla voidaan tehokkaasti toimia. Tarve on useammasta uudesta aktiivijäsenestä. Kuten olet varmaan huomannut niin toimimme paljon laajemmin kuin vain Joddbölestä tulevan häirinnän poistamiseksi ja uudet ideat ovat aina tervetulleita. Meillä on myös suora yhteys Inkoon päättäjiin ja viranhaltijoihin jolloin vaikutusmahdollisuudet ovat paremmat kuin yksittäisellä asukkaalla tai mökkiläisellä.

Toimintaperiaate

Kuten yhdistyksen säännöissä kerrotaan emme ole poliittisesti sitoutunut puolueisiin ja olemme kaksikielinen yhdistys. Tavoitteemme ei myöskään ole tehdä voittoa toiminnallamme, mutta toiminta vaatii rahoitusta. Jäsenmaksulla, joka vaatimaton 10€, rahoitamme pankkipalvelut, kotisivujen ylläpidon ja kalusteiden ja tarvikkeiden hankkimisen/kunnossapidon. Projekteihin haemme avustukset projektikohtaisesti. Jorma ViitaPro Ingå rf Pro Inkoo ryhallituksen puheenjohtaja

Jorma Viita
Pro Ingo rf Pro Inkoo ry
Hallituksen puheenjohtaja

Facebooktwitter