Pro Inkoon kevätterveiset

Pro Inkoon hallitus on päättänyt sähköpostikokouksella siirtää kevätkokous syyskokouksen yhteyteen kuten vuosi sitten. Koronan altistumiset ovat niin korkeat, että emme näe mahdolliseksi järjestää kokousta kevään aikana. Toiveissa on, että rokotukset vaikuttavat positiivisesti, jolloin toiveissa on, että voimme kokoontua syksyllä livenä. Pro Inkoon projektit etenevät koronasta riippumatta.

Kuntoportaiden valmistumisesta on arvio, että valmistuvat viikko ennen juhannusta. Valmisteluja on rakentaja jo tehnyt hallitiloissaan katkoen askelma lankkuja oikeaan mittaan, yms. Kallion kupeella työt arvioitu alkavan viikolla 17.

KT51 valoista on päättänyt ELY-keskus, että valaisimien asentaminen aloitetaan Satamatien risteyksestä kohden Helsinkiä. Koska rahoitukseksi saatu puoli miljoonaa ei riitä koko Inkoon osuudelle valaistaan tie niin pitkälle, kun rahalla saadaan rakennettua. Lisärahoitusta on aloitettu jo suunnitella anottavaksi.

Joddböle IV asemakaavamuutosehdotus on kunnantalolla näytillä ja se esiteltiin striimattuna kunnan järjestämänä tilaisuutena. Pro Inkoo on laatimassa lausumaa asiasta. Luettavissa toukokuun alussa kotisivuiltamme kohdasta, Lausuntoja.

Ingarskillanjoen 2021 kunnostustalkoot alkavat kesäkuun loppupuolella ja jatkuvat syyskuun loppuun. Lokakuun lopulta marraskuun puoleenväliin on mahdollisuus seurata taimenen kutupuuhia. Tätä ennen, kun joen vesi laskee ja kirkastuu, alamme laskea viimesyksyisiä kutupesiä. Touko-kesäkuun vaihteessa laskemme vastakuoriutuneitten poikasten määriä tähän saakka kunnostetuilla soraikoilla.

Toivomme lisää vapaaehtoisia talkoisiin ja muuhun mielenkiintoiseen puuhaan Ingarskilanjoen taimenkannan vahvistamiseksi. Talkoissa tarjotaan kunnon lounas, eikä osanottoon tarvita kuin kenttäasusteet ja kumisaappaat. Paikalla on aina kunnostukseen perehtyneitä jäseniä.

Tervetuloa kaikki halukkaat mukaan. Tähän asti tehdyistä tapahtumista voitte lukea kotisivuiltamme. http://www.proinga.fi/fi/pro-inkoo/

Yhteydenotto: Seppo Kolehmaiseen puh. 0445531139 tai sähköpostilla seppo.kol@gmail.com tai Jason Holmströmiin jason.holmstrom@gmail.com.

Lilludenin kunnostus alkaa kunnan tekemänä kesän alussa. Olemme olleet asiassa teams palavereissa ideoijan asemessa. Kunta tekee sinne kulkemisen esteettömäksi, jonka jälkeen yhdistys päättää miten voimme osallistua paikan kalustamiseen. Tarve on penkeistä ja esimerkiksi polttopuu puusuojasta.

Pro Inkoon hallituksella on iso tarve saada uusia aktiivi jäseniä mukaan toimintaan. Ota yhteyttä, jos yhteisten asioiden kehittäminen ja vaikuttaminen Inkoossa kiinnostaa. medlem@proinga.fi Yritetään olla asiassa aktiivinen, niin saadaan aikaan sitä mitä kuntalaiset eniten haluavat.

Hyvää kesää!

Pro Ingå rf Pro Inkoo ry hallitus

 

 

Facebooktwitter