Kuntavaalit 2021

Pro Inkoo teki kaikille Inkoon kuntavaaliehdokkaille 11 kysymystä, joista on ollut keskusteluja viimeisen vuoden aikana.

 1. Kuka olet?
 2. Mikä on kokemuksesi kuntapäättäjänä? Miten olet kokenut ajan kuntapäättäjänä.
 3. Miten olet tutustunut kunnan strategioihin pitkällä tähtäimellä?
 4. Pro Inkoo on yrittänyt saada melua ja kivipölyä mahdollisimman vähiin Joddbölessä tapahtuvan louhinnan osalta. Miten sinä suojelisit asukkaiden asumismukavuutta lähialueella, joka noin kahden kilometrin säteellä joutuu altistumaan pahemmassa tapauksessa vuosikymmeniksi murskaimen aiheuttamaan meluun ja siitä tuulen mukana lentävään kivipöly pilveen? Pro Inkoo on useasti esittänyt murskainten asettamista isoon telttaan, kuten Keilaniemessä oli käytössä. Olisitko miten valmis laittamaan teltan lupaehdoksi?
 5. Jos ja kun Joddböleen suunnitellut yrityssuunnitelmat toteutuvat tietää se Inkooseen satoja uusia työpaikkoja ja asutusta kuntaan rutkasti lisää. Minne ja minkälaista asuin rakentamista haluaisit Inkooseen ja miten edistäisit asiaa.
 6. Jos Inkooseen muuttaa huomattavan paljon uusia nuoria lapsiperheitä Fortumin suunnitelmien toteutuessa, pitää kunnan satsata lasten koulunkäyntiin, esimerkiksi koulukyytien muodossa. Mitä mieltä olet siitä, että lisääntyvien koulukyyti ajelujen sijaan satsataan kouluun esimerkiksi yläasteen saamiseksi kuntaan.
 7. Inkoo on vahvasti kaksikielinen kunta ja hyvä niin. Kaikki kotoa saatu osaaminen molempien kielten osalta helpottaa lasta oppimaan lisää kieliä. Mitä mieltä olet kaksikielisistä päiväkodeista ja kouluista?
 8. Miten edistäisit ikääntyvien oloja Inkoossa?
 9. Mitä uudistuksia tekisit kunnan palveluihin ikävälillä vauvoista vanhuksiin?
 10. Oletko mielestäsi kuinka aloitteellinen?
 11. Mikä on suurin huolesi juuri nyt Iloisen Inkoon tulevaisuudesta?

Inkoon 74 ehdokkaasta 18 lähetti vastauksen, joka on noin neljännes kaikista. Vastanneiden saatteena oli todettu kysymysten olevan melko vaikeita. Sekö on syy, että 56 ehdokasta jätti vastaamatta. Kannanottona pidettään myös vastaamattomuutta.
Ilman, että tuomme esille omia kantojamme kysymyksiin liittyen, lukekaa nuo 18 ehdokkaan hienot ja asialliset vastaukset PDF-tiedostosta.
Vastaukset ovat tallennettu siinä muodossa ja siinä järjestyksessä, kun ne ovat saapuneet. Ehdokkaiden numerot ja puoluetunnukset jätetään tarkoituksella pois, eikä niitä myöskään vastauksissa esiin tuotu.

Katso ehdokkaiden vastaukset >>

Facebooktwitter