Pro Inkoon lausuma Inkoon keskustan puistosuunnitelmaan

KIRKKOPUISTO: Kirkkopuisto-suunnitelmassa oleva joen ylittävä uusi kävely- ja pyöräilysilta on tosi tärkeä laajemmallekin alueelle. Se palvelee omakoti- ja rivitaloasukkaista joen länsipuolella sekä myös Lönnebergaa, puhumattakaan koulujen liikenteestä. Myös kulku Gammelgårdenille helpottu. On tärkeää, että sillasta tehdään tarpeeksi leveä, jotta siihen saada omat kaistat pyörille ja kävelijöille!

LILLUDDEN: Hiekkaranta on huonossa kunnossa ja vaatisi peruskorjauksen. Koska hiekkaranta on hyvin matala Lilluddenille tarvittaisiin myös pidempi laituri, josta voisi uida. Nyt keskustan alueella ei ole kunnon uimapaikkaa. Liilludden pidemmällä laiturilla palvelisi tätä tarvetta hyvin! Kun pienvenesataman kaikki laiturit uusitaan voisi miettiä hyväkuntoisista tehtäväksi tuo laituri. Näin toteutetaan samalla kierrätystä.

Koirien uimapaikkoja on myös kaivattu Inkoossa. Ehdotamme, että sellainen lisätään esimerkiksi Lilluddenin alueen suunnitelmaan. Paikka pitäisi kuitenkin olla etäällä ihmisten uimapaikasta ihan hygienia syistäkin.

Lisäksi Pro Inkoo ehdottaa, että Lilluddenin alueen kehittämistä täydennetään suunnitelmalla, jossa on suunniteltu purjejollaramppi ja surffilauta- sekä kanoottialue Lilluddenin kärjen itäpuolelle. Samalla pitäisi selvittää vedessä kelluvan vesipuiston sijoittamismahdollisuutta.

Yhdistyksellä on tiedossa yrittäjä, joka olisi kiinnostunut sijoittamaan ja operoimaan vesipuistoa ja vapaaehtoinen henkilö, joka olisi valmis kehittämään ja operoimaan jollapurjehdusta. Surffilauta- ja kanoottivuokraustoiminta ja harrastaminen sopisi myös paremmin tälle alueelle kuin jokeen, jossa on paljon liikennettä. Näiden toimintojen vaatima syväys on 1,5 m. Itäpuolen alueen syväys pitää selvittää mutta todennäköistä on, että ruoppaustarve on pieni (alle 500 m3) ja massat voitaisiin sijoittaa nykyiseen läjitysaltaaseen. Näiden toimintojen kohderyhmänä olisi sekä inkoolaiset nuoret, mökkiläiset nuoret ja paikalle muualta hakeutuvat harrastajat.

Ehdotamme, että skeittipuiston kunnostus liitetään puistosuunnitelmaan ja kunnostuksen yhteydessä rakennetaan grafiittiseinä, jonne luvan kanssa nuoret voivat taiteilla oman täginsä.

Facebooktwitter