Adam Korpakin vierailu Inkoon kirjastolla Aprillipäivänä

esittelyssa-adamin-maalauksetPaikalle oli jälleen saapunut runsas yli 30 hengen kuulia joukko.

Tervetulotoivotusten jälkeen Inkoon tiedottaja Benjamin Lundin esitteli yleisölle Adam Korpakin kertoen, että kysymyksiä voi esittää suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja vaikka puolaksi, jonka jälkeen luovutti Adamille puheenvuoron.

Hän aloitti esittämällä videon, jossa lyhyitä videoklippejä surkuhupaisista tapauksista tyyliin, autokuski avaa oven ja toinen auto törmää siihen vieden oven mukanaan.

Tuo useiden hauskojen tilannekoomisten videoiden osuus sai yleisön iloiselle tuulelle, ennen kuvataide historian osion alkua.

Tuossa osiossa Adam Korpak kertoi melko yksityiskohtaisestikin kuvataiteen historian eri suuntauksista heijastaen maalauksista kuvia valkokankaalle. Yleisö seurasi silmä tarkkana tätä osiota.

Tämän jälkeen oli vuorossa valokuvataide osio. Kertoi samaan tyyliin kuva kuvalta edeten eri kuvaajista ja valokuvaus tyyleistä. Mieleen jäi nuo Vietnamin sodan aikaiset valokuvat 70 luvulta. Ei kaunista katsottavaa, mutta valokuvauksen historiaa.

Sitten vihdoin hän kysyi sen mitä yleisö oli jo odottanut. Eli, haluatteko nähdä minun töitäni.

Of course, kuului useammalta taholta ja esitys alkoi.

kirja-ja-tauluKertoi Kalevala 1996 kuvittamisesta ja töistä jotka löytyvät hänen kirjastaan nimeltä Atena. Mieleen tuli kuvia katsoessa, että erittäin huumorintajuisesta henkilöstä on kysymys.

Yllättävää oli monelle miten useita kirjan kansia hän oli kuvittanut eri kirjailijoille. Tarkemmin kertoi Claes Anderssonin kirjojen kuvituksista.

Esityksen lopuksi oli tilaisuus ostaa hänen viimeisin kirjansa nimikirjoituksella varustettuna.

Lopuksi Inkoon tiedottaja Benjamin Lundin lahjoitti Adam Korpakille ja hänen puolisolleen Inkoon paidat.

Facebooktwitter