Joddböle/Rudus

Joddbölen louhinta

joddbole_poly

Rudus louhii nyt sataman alueen valmiiksi, jonka jälkeen Inkoo Shipping aitaa koko satama-alueen ja yleinen tie Kalasatamaan saa uuden linjauksen Ölysatamantien kautta. Ruduksen louhinnat tällä alueella päättyy vuoden 2022 loppuun mennessä. Asiasta Inkoon kunnanhallituksen lausuma.

Rudus on hakenut uutta ympäristölupaa Grävlingsbergetin kallio alueelle, joka sijaitsee Satamatien varrella n. 700 m Fagervikintiestä satamaan päin. Tuo alue on kaavassa maa ja metsätalousaluetta, jolloin vaatimus on, että kaavaan tehdään muutos. Rudus onkin hakenut muutosta kaavanimikkeellä Joddböle IV. Pro Inkoo on jättänyt kaavahakemukseen lausuman, joka luettavissa kotisivujen Lausumia otsikon alta.

Yhteistyö Inkoon ympäristöviranomaisten kanssa on ollut kiitettävä. Esimerkkinä kesältä 2020 jolloin ilmoitettiin sankasta pölystä, joka leijaili Joddbölen murskaamolta. Ympäristöpäällikkö kävi välittömästi paikan päällä tarkastamassa asian ja antoi varoituksen lopettaa toiminta alueella, ellei sitä kivipölyä saada loppumaan aivan välittömästi. Hän valvoi paikalla niin pitkään, että kastelukalusto tuli paloauton voimin kastelemaan alueen.

Facebooktwitter