Projektit

Pro Inkoo edesauttaa isojenkin hankkeiden toteuttamista inkoolaisten asukkaiden ja kesäasukkaiden asumismukavuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Hyvä idea voi synnyttää suurta iloa monille asukasryhmille lapsista varttuneisiin. Ympäristöä, luontoa ja eläimiä unohtamatta.

Kaikki lähtee ideasta, joten jos sinulla on idea niin laita ajatuksesi meille sähköpostiin info@proinga.fi, niin otamme sinuun yhteyttä. Hyvä idea on aina toteuttamisen arvoinen!

Pro Inkoo on jo tähän mennessä mukana toteuttamassa useita projekteja, kuten Inkoon koirapuiston, Ingarskillanjoen kutupaikkojen kunnostushankkeen ja Inkoon kirjastolla pidettävät iltapäiväkahvit vierailevilla luennoitsijoilla. Valmistuneista projekteista, kuten kuntoportaat ja KT51 valaistus voit lukea täältä.  http://www.proinga.fi/fi/valmistuneet-projektit/

Pro Inkoolla on lisäksi yhteisiä projekteja Inkoon kunnan kanssa, kuten Lilluddenin ulkoilualueelle kulun esteettömäksi tekeminen, jossa Pro Inkoo toimii yhtenä ideoijana.

Projektit otsikon alta löytyvät projektikohtaiset sivumme, josta voit lukea lisää meneillään olevista projekteista.

                                                                                             

Pro Inkoon projektisuunnitelmat
Kuntoportaiden ja KT51 tievaloprojektien poistuttua avoimista projekteista asetetaan strategiaksi uusia tavoitteita inkoolaisten asukkaiden ja kesäasukkaiden asumismukavuuden parantamiseksi.

 

Rudus
Ruduksen toimet Joddbölessä edelleen yhdistyksen tärkein seurattava asia. Louhinnan mahdollisesti siirtyessä lähemmäksi asutusta on vaarana melun kantautuminen asuinalueille. Se on syytä saada kaikin keinoin estettyä. Murskausta voidaan suorittaa suojatuissa tiloissa, esimerkiksi teltassa tai hallissa tapahtuva murskaus.

Kirjastotilaisuudet
Kirjaston uusi johtaja suhtautuu positiivisesti kulttuuritapahtumien järjestämiseksi siellä. Korona on ainut este tilaisuuksien järjestämiseksi. Asia pidetään vireillä.

Majakka
On esitetty useammalta taholta ja useampaan kertaan majakan hankkimista Inkoon venesataman maalaiturin päähän. Selvitellään, löytyisikö vanhaa majakkaa, jonka voisi siirtää sinne. Kunnan rakennusviraston kanssa selvitetään onko majakan rakentamiseen luvat saatavana. Asiassa on paljon selviteltävää mutta usko on, että se on toteutettavissa.

Nuoriso
Nuorisolle pitää saada kuntaan kokoontumistilat. Sekä nuoret 12–17-vuotiaat, että myös vanhemmat ovat ilman tiloja, joissa tavata toisiaan. Asia on myös kunnan strategiaryhmälle viestitetty.

Lilluddeniin uimaranta
Lilludden on kunnostettu siistiksi. Siellä voi nyt nauttia meren läheisyydestä, vaikka ei olisikaan venettä käytössä. Sinne on myös pystytetty ulkotulipaikka, jossa voi polttaa puuta esimerkiksi makkaran grillausta varten. Kaislikkoa on perattu ja valmistettu kunnan toimesta hiekkaranta. Tarve olisi vielä uimalaiturille, joka voitaisiin tehdä esimerkiksi pienvenesatamasta purettavista vanhoista mutta hyväkuntoisista laitureista. Pro Inkoo haluaa olla asiaa edistämässä. Myös polttopuille suojaa kaivataan alueelle.

Koirapuisto
Koirapuisto on viimeistä vuotta Pro Inkoon hallinnassa. Hoito on jo siirretty kunnan tehtäväksi lähes kokonaan.

Ingarskillanjoen talkoot
Jokitalkoita on pidetty viisi vuotta ja näillä näkymin ne jatkuvat edelleen.

Facebooktwitter