Inkoon Säästöpankkisäätiö tukee Muumileikkipuistoa ja kuntoportaita merkittävillä lahjoituksilla

Tulevana kesänä lapsilla on Inkoossa mahdollisuus astua Tove Janssonin maailmaan, kun kirjaston viereen rakennetaan uusi leikkipuisto. Lapsiperheiden vetonaula on kunnan suursatsaus, jonka mahdollistaa Inkoon Säästöpankkisäätiön 75 000 euron antelias lahjoitus.

Kunnantalon ja kirjaston viereinen viheralue muuttuu kesään mennessä satumaailmaksi. Kesäkuun loppuun mennessä sinne on rakennettu aivan uusi leikkipuisto, jonka maamerkkinä toimii seitsemän metriä korkea kolmikerroksinen Muumitalo. Toistaiseksi Suomessa on vain yksi vastaavanlainen puisto ja se sijaitsee Kotkassa.

Leikkipuisto on kunnan ja Inkoon Säästöpankkisäätiön välinen ainutlaatuinen yhteistyö. Säätiö tukee normaalisti voittoa tavoittelemattomia yhdistyksiä.

– Olemme aikaisemmin välttäneet verottavan, kuten kunnan tai seurakunnan, toiminnan tukemista. Mutta kuntien tilanne on tällä hetkellä haastava. On paljon, jota ei voida toteuttaa ilman ulkoista tukea.

Näin sanoo Monica Baarman-Henriksson, Inkoo säästöpankkisäätiön asiamies.

– Kuluva vuosi on ollut poikkeuksellinen. Ensimmäistä kertaa myönnetyt tuet ylittävät tuottomme. Mutta ennakoimme tämän jo maaliskuussa ja budjetoimme normaalin jakelun mukaan sillä perustelulla, että olemme jo monena vuonna yrittäneet ja onnistuneet valmistautumaan huonompia aikoja varten.

Tänä vuonna säätiön myöntäminen tukien kokonaissumma on 305 160 euroa. Tästä 75 000 euroa myönnettiin kunnan uudelle leikkipuistolle ja 33 000 euroa kuntoportaille, jotka Pro Inkoo toteuttaa. Tämä vastaa lähes 35 prosenttia säätiön myöntämästä kokonaissummasta. Myös muut tuet, joita jaetaan lähes 40 eri yhdistyksille, joilla on sidoksia Inkooseen, julkistetaan tänään.

Muutama vuosi sitten Säästöpankkisäätiön korkeimman toimielimen, eli delegaation, luottamushenkilöitä pyydettiin esittämään ideoita ja toiveita siitä, mitä säätiö voisi tukea.

– Silloin kylän keskustan ympäristön piristäminen, Inkoon näkyvyyden parantaminen sekä liikkumiseen innostaminen nostettiin esille. Sekä leikkipuisto että kuntoportaat edustavat näitä toiveita, sanoo Baarman-Henriksson.

– Yhteistyö on ilahduttavaa, etenkin näinä muuten synkkinä aikoina. Tämä on eräänlainen joululahja inkoolaisille; inspiroiva paikka keskellä kylää, joka myös houkuttelee vierailijoita Inkooseen. Olemme iloisia, että saamme tukea jotakin pysyvää. Edustamme tällä tavalla myös kunnan iskulausetta ”Iloinen Inkoo”.

Säästöpankkisäätiön päätös tukea kuntoportaiden rakentamista Pappilanmäelle antaa yhdistykselle Pro Inkoo loistavan taloudellisen alkupääoman ja on suora edellytys sille, että rakentaminen voidaan käynnistää jo tulevana keväänä, huhti-toukokuussa.

Portaat on suunniteltu ja piirretty maastoon Galleria Karaijan läheisyyteen ja kaikki tarvittavat luvat on jo myönnetty. Kaikille ikäryhmille suunnitellut kuntoportaat, Inkoon keskustan piristäminen sekä Pappilanmäen maastoon pääsyn mahdollistaminen ovat herättäneet kiinnostusta.

– Koska osa rahoituksesta edelleen puuttuu, toivomme, että tämä tuki saa muutkin Inkoolaiset yritykset kiinnostumaan Iloisen Inkoon kuntoportaiden rakentamisesta, sanoo Pro Inkoon varapuheenjohtaja Jochim Donner.

Donner lupaa kaikille yhteistyökumppaneille näkyvyyttä monella eri tapaa. Etenkin portaiden alussa olevalla taululla ja askelmilla sekä kahdella terassilla.

Kunnalla säätiön työtä ja tukea arvostetaan ja siitä ollaan kiitollisia.

– Olimme päättäneet rakentaa leikkipuiston keskustaan, mutta tämän tuen myötä, siitä tulee jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Kunta saa erityisen mukavan paikan nuorimmilleen ja samalla puisto parantaa kylän vetovoimaisuutta retkikohteena. Koska säätiö sen lisäksi tukee kuntoporrashanketta, tämän vuoden tuet tulevat koskemaan lähes kaikkia kuntalaisia. Suurkiitos Inkoon Säästöpankkisäätiölle, sanoo kunnanjohtaja Robert Nyman.

Lisätietoja:

Monica Baarman-Henriksson, asiamies, Inkoon Säästöpankkisäätiö, monica.baarman-henriksson@niemico.fi, 040 502 6852

Robert Nyman, kunnanjohtaja, Inkoon kunta, robert.nyman@inga.fi, 040 149 3762

Jochim Donner, varapuheenjohtaja, Pro Inkoo ry, jochim.donner@yahoo.fi, +358 400 416572

Facebooktwitter